Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Unutulmaz filmlerden şaşırtan detaylar

Filmlerin, milyonlarca insanın dikkatinden kaçan ilginç ayrıntılar barındırdığını biliyor muydunuz? Örneğin pek çok filmde yer alan telefon numaralarının anlamlarını? Ya da filmlerde kullanılan isimlerin yönetmenlerin gerçek hayatından etkiler taşıdığını? İşte yıllarca izlediğimiz filmlerin sıra dışı ayrıntıları...

CEM YILMAZ'IN SIRRI
'Hokkabaz' filminde 'İskender'in sualtında kalma rekoru 3.46'dır.
'G.O.R.A' isimli filmde 'Arif Işık'ın doğum günü, Cem Yılmaz'ın ağabeyi Can Yılmaz'ın doğum günü tarihidir.
'Her Şey Çok Güzel Olacak'taki televizyonda olimpiyat izleme sahnesi; Cem Yılmaz'ın anneannesi ve abisi arasında geçen bir diyalogdan alınmıştır.

FENERBAHÇE AŞKI GERÇEK
Yönetmen Murat Şeker, 'Aşk Tutulması' isimli filminin hikayesini ve ana karakterlerini; kardeşi ve eşinin gerçek hikayesinden esinlenerek oluşturdu.
'Aşk Tutulması'ndaki 'Pınar' ve 'Uğur' isimleri de gerçekte aynı. Projenin çıkış noktası; çift henüz evli değilken 'Uğur'un Sevgililer Günü'nde 'Pınar'ı bırakıp Fenerbahçe'nin yurt dışındaki deplasman maçına gitmesidir.
Filmde yer alan "Seni iki yıldır seviyorum ama Fenerbahçe'yi doğduğum günden beri" repliği, filmin ana fikrinin temeliydi.

İSİMLERİN ANLAMLARI
'Çakallarla Dans' serisindeki ana karakterlerden 'Hikmet' ve 'Servet'; gerçek hayatta Murat Şeker'in çok sevdiği iki arkadaşının ismidir.
'Aşk Geliyorum Demez' filminde Tolgahan Sayışman'ın canlandırdığı 'Ali' karakteri, filmin senaristlerinden Ali Tanrıverdi'nin adıdır. Rahmetli Zeki Alasya'nın canlandırdığı 'İsmail Tanrıverdi' ise gerçekte Ali Tanrıverdi'nin babasının adıdır. Kendisi gerçek hayatta filmdeki gibi Mahmutpaşa'da iç çamaşırı dükkanı sahibidir.

YÜZEMİYORMUŞ!
'Aşk Geliyorum Demez'de Tolgahan Sayışman'ın yüzme bilmediği için kurtarmaya çalıştığı Onur Buldu, gerçek hayatta da yüzme bilmiyormuş; bunu set ekibine çekimin yapılacağı gün söylemiş.

'AFERİN KIZIM'
'Çakallarla Dans 3' filminde dilsiz bir kızı oynayan Derya Şensoy'un performansını seyreden Ferhan Şensoy, kızına "Aferin kızım çok iyi ezber yapmışsın" dedi.

'FIGHT CLUB'DAN İLGİNÇ DETAY
Yönetmen David Fincher röportajında filmin her sahnesinde görünen en az bir tane Starbucks bardağı olduğunu belirtmiş.
Oyuncu Marla Singer'ın telefon numarası, 'Momento' filminde canlandırdığı 'Teddy'nin telefon numarasıyla aynıymış.

'TİTANİK'İN BİLİNMEYENLERİ
Kate Winslet'ın 'Titanik'teki çıplak karakalem resmini, yönetmen James Cameron çizmiştir.
Hershey çikolatalarının sahibi 'Milton Hershey'in gemiye bileti vardı ancak iş toplantısı yüzünden yolculuğa katılamadı.
Titanik'in dört tane bacası olmasının nedeni aslında şov amaçlıymış. Üstelik bu bacalardan biri çalışmıyormuş.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA